dectomax-50ml-228x228

Dectomax – leacul impotriva parazitilor

Animalele pot fi cele mai bune prietene ale oamenilor atunci cand le este castigata increderea, cand le este oferita afectiune si se simt ingrijite. La fel ca si oamenii, animalele sunt fiinte vii, care au nevoie atat de hrana si apa ca sa traiasca, cat si de diferite tratamente impotriva parazitilor si nu numai.

In cazul bovinelor, suinelor si al ovinelor tratamentul cel mai recomandat este Dectomax, un tratament ce contine doramectina.

Ce este doramectina?

Doramectina, substanta activa descoperita de Pfizer, este un produs din clasa avermectinelor, derivat de fermentare, fiind un agent antiparazitar cu spectru larg de activitate si cu o eficienta ridicata. Aceasta substanta este separata prin fermentarea unei suse modificata genetic de Streptomyces avermitilis.

Care sunt beneficiile produsului Dectomax?

 • inhiba activitatea celulelor nervoase;
 • impiedica actiunea celulelor musculare;
 • provoaca paralizia si moartea parazitilor;
 • reduce productia de oua la parazitii care nu sunt ucisi sau eliminati prin terapie medicamentoasa.

Cand se foloseste Dectomax?

 • in tratamentul cu infestatii de nematode gastro-intestinale;
 • in tratamentul impotriva paduchilor;
 • utilizat in tratarea raiei;
 • distruge capusele;

Care sunt proprietatile farmacocinetice ale produsului?

Proprietatile farmacocinetice ale Dectomax sunt determinate de tipul de animal care este tratat. Aceste proprietati rezultand din concentratiile sustinute de doramectina care protejeaza bovinele, ovinele si suinele impotriva infestarilor si reinfestarilor pentru perioade lungi de timp de dupa tratament.

In urma administrarii subcutanate, la bovine, concentratia maxima de doramectina in plasma apare in trei zile cu timp de injumatatire in jur de sase zile.

La ovine, in urma administrarii subsutanate sau intramusculare, concentratia maxima de doramectina in plasma apare in doua zile cu timp de injumatatire in jur de patru sau cinci zile.

In cazul suinelor, adminitrarea se face intramuscular, iar concentratia maxima in plasma din aceasta substanta activa apare la fel ca in ceea ce priveste bovinele, in trei zile cu timp de injumatatire in jur de sase zile.

Potentiale efecte adverse?

Substanta activa din alcatuirea produsului poate determina, de asemenea, eventuale afecte adverse la alte organisme decat cele tinta. Excretia doramectinei la niveluri potential toxice poate avea loc timp de cateva saptamani dupa ce a avut loc tratamentul. Fecalele eliminate de animale contin aceasta substanta pot reduce cantitatea de microorganisme din balegar, ceea ce poate duce la degradarea acestuia. Doramectina fiind o substanta foarte toxica pentru organismele acvatice care se poate acumula, de asemenea, in sedimente.

Cum se administreaza produsul Dectomax?

Administrarea se face subcutanat sau intramuscular in functie de animalul care urmeaza sa fie tratat.

 • Pentru bovine, doza recomandata este de 1ml la 50 kg (200mcg la fiecare kg), iar administrarea se face subcutanat;
 • Pentru ovine, este indicat acelasi dozaj ca in cazul bovinelor, repetat insa la 7 zile cu administrare subcutanata sau intramusculara;
 • In cazul porcinelor, dozajul este de de 1ml la 33 kg, acesta administrandu-se intramuscular.

Daca animalele vor fi sacrificate pentru consumul uman, trebuie sa treaca un anumit numar de zile dupa aplicarea tratamentului. In ceea ce priveste bovinele, dupa 50 de zile de la ultima administrare, in cazul ovinelor, dupa 35 de zile, iar la suine in jur de 28 de zile de la ultima administrare.

Dectomax este un produs destinat pentru uzul veterinar care ajuta la inhibarea oricarui tip de parazit intern si extern care se intalneste la bovine, ovine si suine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>