Evomec

Evomec – un produs pentru combaterea parazitilor

Prezenta parazitilor interni si externi la animale este o problema foarte des intalnita in cazul fiintelor necuvantatoare. In special in perioada sezonului cald, apar cele mai numeroase cazuri de acest gen.

In cazul persoanelor care detin ferme mari sau doar cateva tipuri de animale in gospodarie, posibilitatea unei prezente mai mari de paraziti are un grad ridicat. Din acest motiv, toti fermierii si gospodarii ar trebui sa caute solutii cat mai bune si cat mai eficiente de deparazitare.

Evomec este un bun exemplu in acest sens. Acesta este un produs pentru antiparazitare, actionand atat impotriva parazitilor interni, cat si impotriva celor externi, cu un grad de eficienta foarte ridicat.

Pentru ce este recomandat Evomec?

Produsul este indicat pentru prevenirea, dar si combaterea endoparazitozelor si ectoparazitozelor la ovine, caprine, taurine si porcine.

Cum actioneaza produsul?

 • Paralizeaza, apoi distruce nematodele, arachnidele si insectele parazite;
 • Stopeaza transmiterea semnalelor nervoase de la neuronii coardei vertebrale la neuronii motori prin stimularea eliberarii acidiului gama-aminobutiric;
 • Substanta din continutul Evomec, si anume ivermectina, este absorbita si are o buna biodisponibilitate dupa administrare;
 • Ivermectina este distribuita in toate tesuturile, dar nu penetreaza rapid in lichidul cerebro-spinal, prin aceasta micsorand toxicitatea;
 • Substanta este metabolizata in ficat prin reactii oxidative si este excretata prin fecale, cub 5% fiind eliminata prin urina.

Cum este administrat Evomec?

Greutatea corporala a animalului trebuie determinata cat mai precis pentru a se asigura un dozaj cat mai corect, produsul administrandu-se subcutanat pentru fiecare dintre animalele mai sus mentionate.

 • Pentru bovine, se administreaza 1 ml de Evomec la 50 kg greutate corporala;
 • Pentru ovine si caprine, doza este de 0,5 ml de Evomec pentru 25 kg;
 • Pentru suine, produsul este administrat intr-o doza de 1 ml la 33 kg greutate corporala.

Ce masuri de precautie trebuie luate pentru a impiedica ineficienta tratamentului?

 • Antihelminticele din aceeasi clasa pe o durata prelungita nu trebuie folosita frecvent sau repetata;
 • Evitarea sub-dozajului, care poate fi datorat unei subestimari a mesei corporale;
 • Administrarea gresita a produsului trebuie evitata;
 • Calibrarea dispozitivului de dozaj.

In cazuri clinice suspecte de rezistenta la antihelmintice trebuie sa se faca teste potrivite, iar daca acestea sugereaza in mod clar rezistenta la medicament, se poate utiliza altul care apartine unei alte clase farmacologice cu un mod diferit de actiune.

De asemenea, se poate pune problema si supradozarii, in acest caz poate aparea o intoleratie care se manifesta prim simptome parasimpaticotonice, cum ar fi ataxie, letargie, tremuraturi musculare.

Ce fel de contraindicatii prezinta produsul?

 • Injectarea nu se face intramuscular sau intravenos;
 • Nu se administreaza in caz de hipersensibilitate la substanta activa;
 • Nu se administreaza la alte specii decat cele mentionate deoarece pot aparea reactii adverse grave.

Produsul poate avea reactii adverse precum aparitia unor edeme tranzitorii si o usoara reactie inflamatorie. Daca reactiile sunt grave, medicul veterinar trebuie informat.

Evomec este un produs recomandat pentru evitarea si tratarea parazitilor intreni si externi in cazul bovinelor, caprinelor, ovinelor si suinelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>